Omgeving

Het park wordt omringd door heuvelachtig weidelandschap en bos. Op 300 meter vindt u het Kanaal van Nivernais, met zijn vele sluisjes, waar u heerlijk kunt wandelen, fietsen en vissen. Het Kanaal behoort tot een van de mooiste van Europa.

Vlak ernaast stroomt de Yonne, waar op forel kan worden gevist en U kunt raften.

Op 5 km vindt u Corbigny, een leuk stadje met zijn prachtige 18e-eeuwse abdij. Er is een winkelstraatje, het vrijdagmarktje en elke 2e dinsdag van de maand een grote markt. Er zijn 2 supermarkten (Atac en Aldi), bakker, slager, traiteur, bank, leuke winkeltjes en verschillende restaurants. In de maand augustus zijn er de Fêtes Musicales, 5 klassieke concerten die op de cour vóór de Abdij gegeven worden.Ook in augustus de jaarlijke Brocantedagen, waar mensen uit de wijde omtrek op af komen.

Op 18 km bevindt zich het Étang de Baye et Vaux, bij La Collancelle, van waar u mooie boottochtjes over het meer en langs het Kanaal kunt maken. De moeite waard, want bij La Collancelle bevinden zich in het Kanaal 3 tunnels, Les voûtes de la Collancelle, waarvan de langste 758 meter. Bij het meer is ook een strandje.

Andere meren in de buurt: Lac Chaumeçon (20  km), Lac Pannecière (stuwmeer, 30 km) met strand, Lac Des Settons (stuwmeer, 40  km) waar u o. kunt waterskiën, waterfietsen, boottochtje maken.

Het departement de Nièvre is rijk aan kastelen, waarvan vele zijn te bezoeken, waaronder die van Bazoches (15 km) en Villemolin (10 km).

Zeer de moeite waard is een bezoek aan Guédelon in Treigny (60 km), waar met materialen en gereedschappen uit de Middeleeuwen een nieuw kasteel wordt gebouwd.

Op 35 km bevindt zich Vézelay, bekend als bedevaartsoord en onderdeel van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Hier staat de basiliek van Vézelay, Sainte Madeleine, een bouwwerk uit de 11e eeuw. Staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Andere mooie plaatsen: Clamecy (25 km), Nevers (60 km, porseleinstad), Auxerre  op 70 km met o.a. de abdij van Saint Germain, waar in de crypte de oudste fresco’s van Europa (uit 850) bewaard worden , Avallon op 40 km (gezellige zaterdagochtendmarkt), La Charité sur Loire (60 km, boekenstad). Sancerre op 80 km enPouilly sur Loire op 65 km, beide mooie wijnstreken.

Activiteiten:

Vissen in het Kanaal of in de Yonne (forel) of de omringende meren.
Kanovaren op de Yonne (15 km).
Ballonvaren (Montgolfière Vezelay).

Bij Avallon (40 km) is een groot activiteitenpark met een bomenklimcircuit (Parcours Aventure). Ook kunt u er paintballen, kanovaren op de Cure, klimmen, paardrijden, etc. (www.loisirsenmorvan.com).

Vele vide-greniers worden in de buurt georganiseerd, altijd leuk om te doen.

Én, op de weg naar Corbigny (3 km) is er, jawel, een discotheek
>Le Next Club<

Aan het Kanaal van Nivernais "Bourgogne-Nièvre streek" Frankrijk