Reviews

Share your experience with us and leave a review in our guestbook

2 thoughts on “Reviews”

 1. WoW ….hier bven ik stil van hoor…. Hoe mooi….dankjewel Kathleen en Dirk …. het was “bijzonder” en heel fijn jullie hier terug te zien en jullie daarbovenop te mogen verwennen …heerlijk die gesprekken …serieuze levensdinges maar ook samen lachen …. tot later eens…tot ziens… courage en hartelijke dank ook voor alle woorden vanop afstand die afgelopen jaren … Jullie zijn een tof stel mensen met woorden die moed en steun geven …..

 2. 04/9/21 tot 11/9/21
  Eindelijk!!
  Het is ons, na twee eerdere pogingen, gelukt met goedkeuring van België én Frankrijk een weekje vakantie door te brengen aan het kanaal van Nivernais… En we hadden nog geluk ook met een september na-zomertje.
  We kenden de huisjes van le champ radis reeds door een kort verblijf, 5 jaar geleden, toen Erika nog uit de startblokken moest schieten en we bij een Nederlandse eigenares te gast waren.
  De rust, stilte, natuur is gebleven maar de bijdehandse gastvrouw met het hart op de tong en een gezellige bistro is er bij gekomen!
  We genoten van het mooie weer en fietsten 5 voormiddagen rond in de streek. Kwestie van de warmste momenten te vluchten (wij houden niet zo van +30…) en zalig te genieten in de namiddag van zwembad, boek of verrekijker… Wie geen “toerist” is en geen elektrische fiets heeft kan ook langs het kanaal, bijna vlakke, mooie uitstappen maken. Gezien onze leeftijd zijn we beiden elektrisch uitgerust… en dat geeft de mogelijkheid van het prachtige landschap, de kleine dorpjes en de prachtige natuur te genieten. We toerden in alle richtingen (zo een 40 km per voormiddag) en als vogelaar (=amateurornitholoog) heb ik dubbel genoten van mooie ontmoetingen met gevleugelde vrienden. De afwisseling van veld, bos, water zorgen voor een gevarieerde natuur. Ik beloofde Erica mijn vogelwaarnemingen neer te schrijven… om natuurliefhebbers een idee te geven wat ze hier dicht in de buurt kunnen verwachten. We zagen/hoorden: Zwarte kraai, Huismus, Groene specht, Gaai, Spreeuw, Zwarte roodstaart, Blauwe reiger, Merel, Bosuil (ieder avond naar elkaar aan het roepen) Aalscholver, Koolmees, Buizerd, Boomklever, Roodborsttapuit, Ekster, Zwarte wouw, Boerenzwaluw, Grote gele kwikstaart, Vink, Cirlgors, Grauwe klauwier, Bonte vliegenvanger, Torenvalk, Grote bonte specht, Zwarte specht, Tjiftjaf, Turkse tortel, Fazant, Roodborst, Witte kwikstaart, Huiszwaluw, Boomkruiper, Putter, Kokmeeuw, Knobbelzwaan, Grote zilverreiger, Fuut, Wilde eend, Wespendief, Meerkoet, Kneu, Waterral, Goudvink, Staartmees, Zanglijster. Dus ongeveer 45 soorten zonder echt op zoek te gaan naar zeldzaamheden… Dit lijstje ten bate van eventuele vogelliefhebbers. Vlinders, kevers, wilde planten, zoogdieren zou een te lange lijst worden…
  We genoten daarbij een paar keer van de voortreffelijke kookkunsten van onze gastvrouw. Een compleet menu met een onovertroffen prijs/kwaliteit!!!!
  Bedankt Erica, Warre (en ook Robbe en Elien) voor de gezellige avonden!
  Graag komen we nog eens terug in het voorjaar als de bloemetjes bloeien en er nog (veel meer) vogelgezang is… 🙂
  Dikke zoen (dat kon niet) van Dirk en Kathleen.
  Oh ja… wij geven natuurlijk een 10.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Along the canal of Nivernais in the Burgundy-Nièvre region , France