De drukte van het hete droge hoogseizoen is gaan liggen…Maanden met volzette huisjes en rondom de tafels gezellige mensen die graag aanschoven tijdens de table d’hôtes soirées. Ik mis het nu al… ook al val ik niet helemaal stil hoor 🙂 Mijn bistro keuken blijft draaien en ik maak “voor sommige klussen soms eens wat hulp” ? het park stilletjes aan winterproof…er is tijd om kachelhout te zagen en snoeiwerk te doen, samen met Warre sprokkelhout te rapen om onze gezellige vuurtjes aan te steken ? maar nu de gites niet meer allemaal en iedere week volzet zijn “al doet dat wel raar zo stil op den hof” ? is er nu ook meer eens tijd om te spelen met zoon lief, of om zoals gisteren met vriendinnen eens naar de grote maandelijkse markt te gaan en dan samen te gaan lunchen “ik werd getrakteerd voor men verjaardag :)” & om te genieten van gezonde wandelingen. Een ochtend tocht bij nevel, stappen in de zonnestralen of na schooltijd nog even langs het Canal gaan fietsen doen we ook ? en daarna genieten van de zonsondergang die vroeger en vroeger plaats vinden zal… De weergoden zijn ons goedgezind want ook nu zit ik buiten in de zon die 27graden geeft…Het uitzicht op m’n prairie 😉 en zoveel verschillende natuurtinten die door de stralende zon een nog warmere gouden kleur geven …

Ook in het zachte najaar & tijdens het heerlijke voorjaar ontvang ik mijn gasten met zorgzaamheid & enthousiasme In de seizoenen ?HERFST? & ?LENTE? en kan er naast een week vakantie ook geboekt worden voor een kort verblijf, een ontspannend tussendoortje om de zuivere lucht op te snuiven en de kleurenpracht te bewonderen….want de natuur schenkt ons vele cadeaus… we zien het niet altijd, we lopen er soms aan voorbij door de drukte des levens maar de astronomische seizoenen zorgen voor vele surprises ?
Ga wat meer voor het buitenleven…Trek die stevige stapschoenen of warme laarzen aan en beweeg met dat lijf ? kijk rond en adem diep in (&ook weer uit) ?…want mijn streek ? Le Nièvre behoort bij de zuiverste departementen van Frankrijk ?Tja…grote of kortere wandelingen, zo vermoeiend??? ?Ja… misschien wel …? maar gezond in ieder geval wel! Verbruik wat energie & combineer het met momenten van rust, een goed glas “Bourgogne” wijn, een lekkere maaltijd….bewonder de ongelooflijke mooie sterrenhemel en kruip onder de wol om ’s ochtends te ontwaken in alle stilte…want ja die stiltes ? die kan je hier nog horen….
Ik, uw gastvrouw breng op bestelling croissantjes & andere warme bakker lekkers aan huis = genieten van weer een nieuwe dag…Enkele x per week zorg ik voor een table d’hôtes menu & op maandag, dinsdag en donderdag is er ’s middags Lunch-time in Bistr’Au Champ Radis ?

Info:

Een verlengd weekend = 3 nachten of een mid-week = 4 nachten.
Een deugddoend uitje = rust voor geest en lijf! Als koppel of onder vrienden, ook tof is in een combinatie door een tussenstop te houden aan één van de interessante steden op weg naar Vakantiepark/Parc de vacances Le Champ Radis 😉 Enkele voorbeelden; Hip shoppen en kuieren in Lille, de kathedraal van het historische Reims bezoeken of het gezellige authentieke Troyes… Ook Laon is de moeite om te bezoeken, en er zijn tal van kleinere plekjes om een stop-pauze te nemen… Ik heb nog meer tips hoor ?Vraag ernaar in een mail via info@lechampradis.com. Iedere aanvraag is vrijblijvend & kan met een offerte worden beantwoord!
Er zijn meer verrassende mogelijkheden ? Zo had ik 2 koppels die een city-trip naar Parijs verlengden met een uitrust midweek op mijn plekje hier….

 

In een vakantiehuis/gite is het juist het onafhankelijk zijn die mensen aantrekt, vrijheid….anders dan in een Chambre d’hôtes of hotel is er een leefruimte & keuken en aan ieder huisje het plezante overdekte terras.

Men zorgt ook zelf voor handdoeken en keuken linnen.
(Enkel voor motorrijders die weinig bagage ruimte hebben en/of mensen die liever toch deze service willen is zo een linnen-pakket huren mogelijk = enkel voor kort verblijf!)
Voor de kortverblijf arrangementen zijn opgemaakte bedden nu ingerekend!
De keuken is compleet om zelf te kunnen koken, er is een goede combi/microgolfoven & koffiezet en ook de vaak vergeten ?koffiefilter zakjes zijn aanwezig ? net als de basis kruiden.

Voor mensen die een heerlijk tussendoortje “on passage of als surprise” reisje willen kan een flexibele aankomst/vertrek datum ook; volgens mogelijkheden en bezetting… & met een minimum van 3 nachten!

Bienvenue…. Au revoir…. Welkom…

Geniet iedere dag een beetje ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.