Prijzen

 De huurprijzen volgens de Astronomische Seizoenen.

 

De vier seizoenen; lente, zomer, herfst en winter hebben niet altijd bestaan.                    
Ze zijn ontstaan doordat men het makkelijker vond een bepaald deel van het jaar te benoemen. Vroeger hadden we in onze streken alleen de winter en de zomer, later kwamen daar de herfst en lente bij. Een seizoen wordt ook wel een jaargetijde genoemd. De astrologische seizoenen worden bepaald aan de hand van de stand van de zon, ten opzichte van de aarde. In de astronomie wordt het jaargetijde bepaald door het moment dat de zon op de keerkring of de evenaar komt. Dit is meestal een nauwkeurig tijdstip, vaak rond dag 21 van een maand.
Elke drie maanden begint een nieuw jaargetijde. Hieronder staan de vier seizoenen met daarbij de data wanneer een prijs volgens dat seizoen begint en eindigt.
De seizoens prijs is bepalend volgens de aankomstdag, ook al veranderd het seizoen 2 of 3 dagen later….
Voor een week een huisje huren = aankomst op zaterdag tussen 16u30 & 19u en vertrek de volgende zaterdag tussen 8u & 10u. In sommige gevallen kunnen we daar in de herfst en winter flexibeler in zijn…..volgens de bezetting!
De vier Seizoenen / Jaargetijden ieder met hun charme en schoonheid.

 Zomer: 21 juni t/m 20 september:          630€/week  ———-  Enkel per week

 Lente: 21 maart t/m 20 juni:                    525€/week  ———-  90€/dag                           

 Herfst: 21 september t/m 20 december:  455€/week  ———- 90€/dag                  

 Winter: 21 december t/m 20 maart:         455€/week ———- 90€/dag

Opgelet : voor de hondengite vragen we een toeslag van €25 per week per viervoeter

!!! Behalve in het zomer seizoen is een Weekend of mid-week ook mogelijk;
Zie info; lager hieronder 😉

Lente: start op 20 maart of 21 maart, en is bepaald aan de hand van het feit dat op die dag
           de dag en de nacht even lang zijn. Het woord lente is afgeleid van ‘lang’, en duidt op
           het langer worden van de dagen.

Zomer: start op 20 juni of 21 juni, en is bepaald doordat de zon op die dag het hoogste
             punt bereikt en d dag het langst duurt. De naam is afgeleid van het woord ‘somer’,
             wat “in het midden van het jaar” betekent.

Herfst: start rond 22 of 23 september, en is net als de lente bepaald doordat op die dag de
            dag en de nacht even lang zijn. Herfst is afgeleid van ‘hervest’ of ‘harvest’, en
            betekent “oogst”.

Winter: start op 21 of 22 december, en is bepaald doordat dit de kortste dag van het jaar is
             Winter is afgeleid van het Latijnse ‘hiems’ of ‘frost’ en betekent ‘onweer’ of ‘vorst’.

Tijdens de zomerse “klassieke” vakantie periode : Juli-Augustus blijven we gewoon onze basis zomerprijs behouden,  bij velen komt er in de grote schoolvakanties plots een énorme prijsverhoging terwijl wij redeneren Zomer= Zomer.

Wij berekenden en herrekenden de huurprijzen met “seizoens-” logica & eerlijkheid!
De kostprijs van water, gas en elektriciteit kosten ons ook niet plots meer tijdens deze 2 maanden waar de meeste mensen op vakantie kunnen/willen gaan ;).
I
ntegendeel, want net daar in hoogzomer zijn de dagen het warmst en het langst en wordt er zo vaak mogelijk buiten geleefd 😉 genietend van de vele zon-uren en zo is verlichting ook haast niet nodig…(als er door onze gasten een béétje op gelet word toch ;))

Dus volgens “gezins-vriendelijke idee” en berekening beslisten we de zomerse prijs dus op 90€/nacht te zetten, om een hoog-zomer vakantie toch ook nog budget vriendelijk te houden voor jonge gezinnen, een verliefd stelletje of 2 koppels die een huisje willen delen, vrienden en/of collega’ onder elkaar in verschillende huisjes, oudere mensen of zelfs teams, fietsers groepen en/of motorrijders wel of niet verbonden aan een club …kortom voor iedereen.

Vb; Zomervakantie voor een gezin met 5pers = 126€/persoon per week wat op 18€ per nacht/persoon komt. Vb 2; Met 4 personen of 2 bevriende koppels betaal je per stel 315€/week= 45€ per nacht voor 2pers; dat is 22,50€/persoon! Mooie prijs toch? 🙂

Het verschil met de lente is dan ook niet zo bijzonder groot, tenslotte is daar bij het ontknopen van de bladeren toch nog wat kilte waar te vinden en moet de verwarming toch in ‘t begin van dit jaargetij nog eens op staan. De gezelligheid op deze mooie dagen met dauw ochtenden en de nog frisse avonden is nog zo groot….en dan is er nog onze warme bakker service voor te stellen; u kan ‘s avonds aan ons uw wensen vertellen zodat wij dat aan de bakker bestellen en ‘s morgens leveren wij op jullie terras lekkere croissants en pain au chocolat en heerlijk Frans brood 🙂  

Zo nemen we voor de donkerste en koudste maanden met de langste dagen, herfst en winter éénzelfde prijs want daar zijn kosten voor de verwarming nodig en ingerekend ook al zijn de huisjes enorm goed geïsoleerd 😉 Naar ons idee zijn de vaste kosten in die 2 seizoenen haast idem 😉 Deze kosten zijn inclusief in de huurprijs zodat er geen aparte “achteraf” rekeningen meer bijkomen zoals bij velen nog apart staan, vooral voor verwarming maar ook soms voor elektra, gas en water.   Vaste prijs=voor iedere partij duidelijk.

Ter info; tijdens school vakanties; de paasvakantie, zomer vakantie, herfst en kerstvakantie rekenen wij geen meerprijs, net dat ook de weekenden met een feestdag bij ons niet duurder zijn, we zijn van mening dat onze huizen en kosten niet duurder worden tijdens zogeheten; feestelijkere dagen. Maak liever dan van meerdere of iedere dag een beetje feest 😉 door te genieten van kleine dingen= vaak grootse momenten!

Alle vaste kosten; water, elektriciteit, gas zijn in de week-huurprijs ingerekend.
De bijkomende kosten kunnen hier betaald worden, deze worden “verrekend” met de 150€ borg. Deze zijn; de verplichte “na vertrek” eindschoonmaak-bijdrage; 50€. Voor onze “huisdier-toegelaten gite “Huisje 4” vragen wij 55€ alsook de verblijfs – taksen (Toeristen-Belasting) van 0,65€ per pers/nacht “vanaf 12jaar“ =de reden dat we dus de leeftijd van de kinderen vragen” 😉 rekenen we apart. Ook die is verplicht, zijn niet voor ons maar wel voor het spijzen van de Franse staatskas ;(

Wanneer u 2 weken aaneengesloten boekt ontvangt u € 30 korting.

 De huurprijs is inclusief water, elektra en gas en verwarming!

 Huur bedlinnen sets (éénpersoons): € 7,50/pers per verblijf

 Kinderbedje, kinderstoel:  € 5,00

 Een wasje kost: 4€50 (incl. wasmiddel).

 Toeristenbelasting: € 0,65 pppd / vanaf 12 jaar.

 Verplichte eindschoonmaak: €50
Verplichte eindschoonmaak hondengite : €55

 

Waarborg: € 150 (bij aankomst & overdracht sleutel te voldoen, teruggave bij afrekenen en vertrek; mits geen schade en huisje in gewone nette staat is gebleven 😉 ) 

Speciaal en vernieuwend nieuws!!! In de jaargetijden Lente, herfst en winter kan er vanaf nu ook geboekt worden voor een weekend = 3nachten of een mid-week= 4nachten. Een deugddoend kort verblijf= rust voor geest en lijf!

Korter-verblijf prijzen; Weekend= van vrijdag 16u tot maandag 10u30= 280€
Mid-week= van maandag 16u tot vrijdag 10u30= 330€

Ook hier komt een verplichte eindschoonmaak bijdrage van 50€ bij, alsook de toeristen belasting 0.65 p.pers/dag bij “vanaf 12jaar”. Borg idem: 150€

Als koppel of onder vrienden, misschien kan je je ook in een combinatie vinden door een tussenstop te houden in één van de interessante steden op weg naar ons ;). Enkele voorbeelden; Hip shoppen en kuieren in Lille, de kathedraal van het historische Reims bezoeken of kuieren in het gezellige authentieke Troyes?

Toffer nog misschien is het om een city-trip naar Parijs af te ronden met wat daagjes hier, wandelen en tot rust komen in onze prachtige zuivere natuur.

Vaste kosten van water, elektra, gas en verwarming zijn inclusief!
“Enkel bij vrieskoude – temperaturen vragen wij 7€/nacht warmte premie” 

Extra & optioneel kan men bedlinnen huren aan 7.50 p.pers/verblijf; Geen zoeken naar de juiste maten, geen gesleur en gepak maar extra plaats in de koffer 😉 en !!! Géén berg was achteraf….Ça c’est le vacances… a ‘l aise 😉

Voor mensen die toch een andere aankomst dag willen kunnen we ons best doen flexibel te zijn mits de gevraagde data nog in de beschikbaarheid past. Zo een heerlijk tussendoortje “on passage of een surprise reisje”  kan dan vanaf minimum 3 nachten;  aan 90€/nacht.

De huurprijs voor een Gite- vakantieverblijf (huis/chalet) die ieder met hun 2 slaapkamers plaats bied tot 5personen   (zie beschrijving vd gites) blijft idem of dit nu voor één enkel persoon is, per koppel of met 4 of 5 mensen gezellig samen!

 freeWIFI

Gratis wifi op het Park.

 

Aan het Kanaal van Nivernais "Bourgogne-Nièvre streek" Frankrijk