Le champ radis

Aankomst en vertrek.

AANKOMST; tussen 17u en 18u30= Er is tijd nodig om de huisjes tip top klaar te zetten ! Niet vroeger aankomen aub! Dan kan ik niet vlot verder poetsen!

VERTREK; tussen 8u30 en 10u.

Bij een dag later aankomen of een dag vroeger dan geboekte data te vertrekken, wordt er geen deel van de huurprijs terugbetaald. 

Indien er andere/extra personen bijkomen na een gemaakte boeking of tijdens uw verblijf op visite komen vraag ik dit eerst te laten weten= bespreken; ivm extra persoon kost-prijs! 

Het onthaal gebeurd door de eigenares Erica, ik vergezel de gasten naar hun gite/huisje waar ik de nodige info geef over het sorteren van afval & wifi code & andere zaken.

We betreden samen het huisje waar u de orde en netheid kunt waarnemen, de waarborg van 150€ contant te betalen ontvang ik in ruil voor de sleutel (uw krijgt een bewijs)

Bij vragen/een eventueel probleem kan er tijdens uw verblijf telefonisch contact opgenomen worden, meestal ben ik aanwezig op het terrein waar ik woon met zoontje Warre (10 jaar.)

Dekbedden (1 pers)+hoofdkussens zijn in de gite aanwezig, de overtrekken en kussenslopen niet! Badkamer/keukenlinnen (handdoeken) zijn ZELF mee te brengen! 

Op aanvraag; Baby/peuter plooi-bedje en/of kinderstoel te verkrijgen voor €5. (beperkt aantal!)

Er is bij ieder chalet parkeer-plaats voor twee wagens. Gelieve zoveel mogelijk te vermijden om op het gras te rijden/staan (enkel om te lossen)                                             De weg naar de 4 huisjes alsook de achteruitgang MOET vrijblijven= Brandweer regels! De achteruitgang is enkel voor voetgangers &/of per fiets!

Het is ten strengste verboden te frituren of gourmet/fondue toestel te gebruiken in de houten huisjes (verzekerings-regels voor chalets)                                                          Het opladen van electrische fietsen en autos (ook hybride) moet vooraf aangevraagd worden omdat dit verbruik absoluut niet in de dagelijkse verbruikkost gerekend zit!                    Verbruik; meterstand aanwezig in ieder huisje, bij uitzonderlijk hoog verbruik (boven het ingecalculeerde Kwtt/dag) ;de technologie zorgt voor melding & kan zorgen voor algemene uitval! Extra verbruik zal aangerekend worden! Het meebrengen van apparatuur zoals windmolens, draagbare airco, extra frigo enz enz….moet op voorhand gemeld worden!

Verboden te roken in de gites!!!

HEERLIJK BUITEN KOKEN/ETEN= Gebruik de barbecue/ enkel toegestaan aan te steken in het gras! Emmer water ernaast zetten 😉 Bbq leeg & proper maken voor vertrek!!!

De huurprijs is inclusief electra/gas/water als er een normaal verbruik is volgens een meer dan correcte berekend dag-verbruik = ik leerde mijn kids om bewust omte gaan met energie/water & €uros 😉 Dus verwacht ik dat ook van mijn huurders, wees redelijk…Mijn nacht/prijs is niet hoger in school vakanties maar daarvoor vraag ik in de plaats dat kinderen & hun ouders ook rekening houden met het verbruik 😉 Niet zomaar onnodig lichten aansteken & het lampen verwarmertje in de badkamer maar kort gebruiken! 

De verwarming in het huisje is van mei tot half september uitgeschakkeld en dan de water schaarste in de zomerse maanden= we kennen allemaal het probleem                             = WATER = KOSTBAAR = dus spring er voorzichtig mee om= vermijd de TE lange & TE veelvuldige douches aub!                                                                     (De moderne technologie zorgt ervoor dat het verbruik van ieder huisje individueel kan opgevolgd worden.

Een was kan gedraaid worden voor uw en kost: €5 (incl. wasmiddel) 

Afspreken & regels; vooral voor kinderen! & hun veiligheid…. 

Het terrein rondom de chalets en rondom zwembad is steeds vrij te betreden met uitzondering van het stukje voor het privé huis en achter het restaurant & verbod ; garage/werkplaats!  

Kinderen blijven ‘s ochtends bij de ouders aan het huisje tot 9u30. Dit om de stilte/ochtend rust op het park te bewaren, er zijn mensen die wat langer willen slapen!                           De trampoline =vanaf 9u30! De dag is nog lang & zo is er geen gegil, getier & gehuil in de eerste uurtjes. 

KLEINE KINDEREN = STEEDS BEGELEID DOOR EEN OUDER OF VOLWASSEN PERSOON! 

Het park is niet afgesloten, er zijn kids die toch soms avontuurlijker zijn dan we soms denken…. vb; een wandelingetje op straat, mee glippen als grotere kids naar het zwembad gaan of ik had er al eens 2 in mijn privé huis of ze komen alleen het restaurant binnengewandeld. Ik maakte het al allemaal mee 😉 Maximum 2/3 kinderen samen op de trampoline!

We zijn niet verantwoordelijk voor ongevallen en/of kwets-uren. Niet aan/in het zwembad, niet op de speeltoestellen & niet op het terrein!

Gelieve de paardenweide niet te betreden & de pony Pèpère en het grote paard Qonnan niet te voederen. 

Er lopen 3 lieve huiskatten op het terrein die zeer graag de vriendschap opzoeken. Indien u dat niet wenst dan jaagt u ze maar weg. We begrijpen dat niet iedereen ervan houd…

Het zwembad

Dit is enkel toegankelijk voor de gasten van het park en dit vanaf 10H30 tot 21H/Kinderen tot 10 jaar moeten steeds begeleid & onder toezicht staan van een ouder (volwassene).        Het betreden van het zwembad is uitsluitend toegestaan via het daarvoor voorzien poortje. Het is verboden rond te lopen op de boorden, op de buizen te gaan staan of zich op de technische ruimte te begeven om van daar te duiken. Er is plaats genoeg om in het water te duiken/springen daar waar de zonnestoelen staan.

Ouders zijn /blijven verantwoordelijk!

Eventuele technische schade die berokkend wordt door ongepast gedrag zal verrekend worden met de borg.

Huisdieren, alleen voor chalet 4

De honden zijn zeker welkom, daarom een speciaal huisje met een stukje omheinde tuin. honden horen “natuurlijk” niet in de bedden omdat dit naar hygiëne toe niet kan en                … een plaid meebrengen mag om in de zetel te leggen, al wordt er hier niet veel binnen geleefd…Heerlijk wandelen & ravotten!

Er is een regel dat de honden aangelijnd worden op het park en “vooral” grote behoeftes in het naast gelegen bos gaan doen= enkele meters via de achteruitgang “dichts bij jullie huisje” & naar Le Canal du Nivernais = 500m = in Frankrijk moeten honden op de openbvare weg “normaal” altijd aangelijnd worden. 

Het afval beheer;

Hoe het afval-sorteren = wordt U ter plaatse uitgelegd.

Afvalbeleid=hier zeer strikt, zak per zak wordt nagezien en niet meegenomen bij foute inhoud & een boete-stikker erop! De nummer van het huisje + aankomst datum staat op de zakken= GEEN!!! Etensresten in de zakken = de boete is voor jullie en het her-sorteren ook! Ik ben hierin strenger geworden, haat het; de arm tot de oksel in andermans viezigheid !              Glas & papier kan uw deponeren in de containers van het dorp! 

Bij vertrek;

Ik vraag om de gite zo proper mogelijk achter te laten ; ook al is er een verplichte eindschoonmaak te betalen ! Ik vraag niet dat je de gite gaat dwijlen & je hoeft geen ramen te lappen maar gewoon netjes houden zoals thuis & toch met respect voor hoe uw het huisje bij aankomst kreeg! Ik geef dikwijls een korting als/naargelang hoe proper; minimum te betalen= 35€ 

Wat echt wel moet= Alle servies/potten & pannen & bestek zijn afgewassen & glazen staan mooi glanzend (zonder afdruipers) terug op zijn plaats in de kasten.

Koelkast en vriesvak leeg & gepoetst alsook het kookvuur, de dampkap filters vetvrij & de oven +aanrecht & de tafels!

Ik controleer de vooral de keuken veel serieuser na nogal wat nonchalante mensen te hebben gehad de eerste jaren & ook fijn als het toilet proper wordt achtergelaten!                 Samen met de huurders kijk ik dus de kasten na; servies, materiaal & frigo/oven en ook of de matrassen netjes bleven & of de kleerkasten leeg zijn.

We nemen de meterstand terug op & ik hoor het graag eerlijk als er iets beschadigd is & dan kijken we na of er geen vuilnis/glas meer achterblijft & de vuilbakjes, het bruine compost “voedings” bakje & de bbq moeten leeg & proper zijn!

Bij schade of tekort aan inboedel wordt dit eveneens in de borg verrekend en worden eventueel extra kosten in rekening gebracht ten laste van de huurder.